SHAC | Seiere | Vanlige spørsmål

SHAC


Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC) er en global kampanje som jobber for å legge ned Europas største laboratorium for dyreforsøk - Huntingdon Life Sciences (HLS). I Norge har HLS samarbeidspartnere i Oslo, Trondheim, Bergen, Kongsberg, Lysaker, Drammen, Lier og Ski. SHAC Norge ble startet i 2009 og har ingen leder eller administrasjon, men bygger på en flat struktur der den enkeltes initiativ teller. Alle som demonstrerer mot HLS og samarbeidspartnerne kan benytte seg av navnet.

Internasjonalt

SHAC ble etablert på slutten av 1999 av en gruppe britiske aktivister som hadde lykkes i å stenge forsøksdyroppdretterne Consort Kenneler og Hillgrove Farm. Begge kampanjene endte med at oppdretterne måtte legge ned virksomheten, og hundrevis av dyr ble omplassert til trygge hjem istedet for å bli torturert i laboratorier.

Beagle hos HLS

Kampanjen mot Consort Kenneler startet i 1996. Over åtte hundre hunder på kennelen ventet på å bli solgt til laboratorier som Huntingdon Life Sciences (HLS).

Kampanjen var intens, med daglige demonstrasjoner. Blant annet ble det utført tre redningsaksjoner som resulterte i at 26 hunder ble omplassert til trygge hjem. Etter bare ti måneder med kampanjer klarte de ikke presset mer, og kennelen ble lagt ned i juli 1997. Som et resultat av nedleggelsen ble tilsammen 200 hunder omplassert.

I september 1997 ble kampanjen flyttet over til den siste gjenværende britiske oppdretteren av katter for dyreforsøk; Hillgrove. Hillgrove solgte kattunger til eksperimenter over hele verden fra de var bare ti dager gamle og hadde over tusen katter innesperret i skur uten vinduer. Omfanget av kampanjen begynner nå bli virkelig stort, med store demonstrasjoner utenfor Hillgrove Farm og i Oxford sentrum.

Etter et enormt press måtte Hillgrove legge ned i august 1999 etter en 18 måneders kampanje. Dette ga nyhetsoverskrifter over hele verden.

Etter disse seierene lanserte vi en global kampanje mot Europas største dyreforsøks-anlegg; Huntingdon Life Sciences.

Vi håper du vil bli med oss i denne kampen for å frigjøre de 70.000 dyrene som er låst inne og venter på å dø.


SHAC er en kreativ kampanje som har fått internasjonal mediedekning på grunn av sine effektive strategier. To millioner mennesker har signert en underskriftskampanje for å få HLS lagt ned og titusener har protestert. Vi kan bevise at HLS er ansvarlig for regelmessig dyremishandling og lovbrudd. Gang på gang ser vi at regjeringer ikke har klart å stenge steder som HLS, men tvert imot jobber de heller for å opprettholde slike steder - derfor er det opp til hver og av en av oss å gjøre det.

SHAC er en internasjonal kampanje og er den første av sitt slag. SHAC har grupper i Storbritannia, USA, Frankrike, Holland, Tyskland, Sverige, Finland, Italia, Sveits og mange andre land som alle går sammen mot HLS og deres samarbeidspartnere.

SHAC består av mennesker i alle livssituasjoner, i alle aldre fra barn til pensjonister, som alle gjør sitt for å legge ned HLS for godt.

SHAC har kampanjer mot kunder, leverandører og finansielle støttespillere. Vi har fått til en masse-boikott av HLS og kontakter alle selskaper som samarbeider med dem. Hvis man selv kan betale for, eller tjene på grusomheten HLS utfører mot uskyldige dyr, er man like ansvarlig som mishandlerne selv.

Her er det SHAC sine støttespillere spiller en viktig rolle. Mange bedrifter som samarbeider med HLS er kanskje ikke klar over deres historie med grusom dyremishandling, forfalskede data og uaktsomhet. Så ved å skrive brev, ha e-post-kampanjer og vennlig ringe bedriftene for å informere om forholdene hos HLS kan man i noen tilfeller komme langt. Mange firmaer har allerede lovet å ikke samarbeide med HLS takket være SHAC-aktivister over hele verden.

Vi har alle noe å bidra med, så bli med i kampen for å legge ned HLS!

Kontakt: post(alfakrøll)shacnorge.net