Bli aktiv!

SHAC-kampanjen dreier seg om handling - aktivisme er alt. Ord og tårer betyr ingen ting for dyrene som er stengt inne i bur og venter på å dø. De er avhengig av at vi gjør noe hver dag for å stenge laboratoriet som holder dem fanget og langsomt tar livet av dem.

Å være aktiv kan være å delta på eller arrangere demonstrasjoner, skrive brev, ringe, sende e-post, gi ut løpesedler, henge opp plakater og klistremerker, og å fortelle andre om SHAC kampanjen.

Hva kan du kan gjøre for å legge ned dyrenes mareritt - Huntingdon Life Sciences? Vi har alle noe å bidra med og vi kan alle gjøre effektive tiltak for å stenge HLS.
 

Demonstrasjoner

Det pågår SHAC-demonstrasjoner hver dag på forskjellige steder i verden. Demonstrasjoner kan være alt fra hundre personer utenfor kontorene til en av HLS' samarbeidspartnere til en person som henger opp plakater - alt teller!

Husk at alle aktivister gikk på sin første demonstrasjon en gang. På demonstrasjoner er man omgitt av likesinnede mennesker med et felles mål å legge ned HLS. Alle er vennlige og vil at du skal føle deg velkommen. Det finnes ikke mer omsorgsfulle mennesker enn de som kjemper for selv den minste musen i forsøkslaboratoriet.

Vi vil annonsere demonstrasjoner/markeringer/protester som du kan delta på her på vår hjemmeside og på Facebook.

Vil du arrangere en demonstrasjon eller løpeseddelutdeling selv? Eller være med å arrangere vår neste demonstrasjon? Kontakt oss på post(alfakrøll)shacnorge.net. for å få tilsendt materiell eller hvis du trenger råd og veiledning. Du kan også skrive ut materiell selv lengre ned på denne siden. Tips til arrangering av demonstrasjonen finner du på Nettverk for dyrs frihet sine hjemmesider!

Man velger selv hvor man vil demonstrere, stå gjerne utenfor kontorene til en av HLS sine samarbeidspartnere dersom du har mulighet til det. Se listen over disse her.

Løpesedler og underskrifter

NorwegianHLSLeaflet_preview

Å dele ut løpesedler er en enkel form for aktivisme og kan gjøres uansett hvor i landet du bor.

For å dele ut løpesedler trenger man heller ikke å søke tillatelse fra politiet. Still deg et sted der det går mange mennesker forbi, gjerne ved kontorene til en av HLS' samarbeidspartnere dersom du har mulighet til det.

Du kan skrive ut løpesedler selv lengre ned på denne siden, eller kontakte oss for å få dem tilsendt. Du også skrive ut underskriftslister som du kan bruke til å samle underskrifter for å legge ned HLS. Underskriftene sendes inn til adressen nederst på arket.

Ha en positiv holdning når du deler ut løpesedler, det smitter over på de som tar imot løpeseddelen. Si gjerne "vær så god" med et smil!

Mange tror man må kunne alt om det man deler ut løpesedler om, men det stemmer ikke. Det eneste du bør kunne svare på er hvorfor akkurat du står og deler ut løpesedler der og da. Med tiden vil du lære av andre og ha lest mer og mer informasjon om SHAC og HLS på nettet. Er man er flere når man deler ut kommer ofte andre deg til unnsetning hvis noen forbipasserende stiller spørsmål du ikke kan svare på. Samarbeid og samhold skaper trygghet til å utvikle seg selv og andre i å bli sikrere på det man gjør.

Telefonsamtaler og e-post

Telefonsamtaler og sending av e-post til HLS' samarbeidspartnere er ofte en effektiv taktikk. Alt du trenger å gjøre er å foreta en rask telefonsamtale til selskapene som samarbeider med HLS, og be dem rettferdiggjøre deres støtte til tortur av dyr. Du har all rett til å ringe å spørre om slike ting. Slike telefonsamtaler er viktige, og i andre land har mange firmaer sluttet å samarbeide med HLS nettopp på grunn av slike samtaler.

Forslag:

* Telefonnummer til HLS' samarbeidspartnere i Norge
* Kontakt AstraZeneca

Vær oppmerksom på at SHAC ikke oppfordrer til uhøflige, gjentakende eller truende telefonsamtaler og e-poster. Vær høflig og saklig så når du bedre fram til personen du snakker med.

Materiell

Her finner du materiell du kan skrive ut selv for gjøre ditt bidrag i kampen mot HLS. Filene under er tilpasset slik at de også kan trykkes opp på trykkeri om du vil trykke opp i et større antall.

HLS løpeseddel SHAC underskriftsliste
AZ
AstraZeneca plakat GSK plakat
Puppy Killer poster norge

Sanofi Aventis plakat HLS plakat
SHAC flyposter norwegian

Plakat for å henge opp


Hvis du er usikker på noe eller har spørsmål, ta gjerne kontakt på post(alfakrøll)shacnorge.net!

Bli en dyrevennlig forbruker

En lang rekke av produktene man får kjøpt i butikker er testet på dyr, men heldigvis er det enkelt å unngå disse produktene. Se www.kosmetikk.info for mer informasjon!